söndag 4 oktober 2009

Anekdoter från matchen Barca-Almeria


- Fransmannen Thierry Henry var inte uttagen av Josep Guardiola till den här matchen. Han har inte fått klartecken från läkarna ännu.
-Den här matchen fick Josep inte ha Tito Vilanova vid sin sida på bänken. Han fick se matchen från sidan. Juan Carlos Unzue fick agera som assisterande tränare i kväll.
-Sångaren Manolo Escobar såg matchen live på arenan. Under söndagen kommer han att sjunga på den årliga konserten de l’Agrupació Veterans of FCB. Även Hagi såg matchen på plats.
-Det här var den första matchen den här säsongen som Seydou Keita inte var med från start. Victor Valdes är den ende spelaren som har spelat full tid.
-Ibra fyllde 28 år i dag. Han kunde dock inte sätta rekordet med sex mål på sex matcher. Han gjorde mål i sina fem första matcher, men mot Almeria lyckades han inte.
-Det här första matchen för säsongen som Rafa Marquez var med från start. Han byttes ut i andra halvlek och Gerard Pique kom in i stället.
-Pedro gjorde sitt första mål i ligan den här säsongen. Han har dock tidigare gjort mål i både Spanska Supercupen, Europeiska Supercupen och i Champions League.
-”Du är dålig!” Barcafansen skrek på domaren när han inte dömde straff i en situation med Messi i Almerias straffområde.
-Kapten Carles Puyol spelade sin 450:e match i Barca-tröjan. Han gjorde det efter 10 år och en dag efter hans debut i förstalaget.
-Barca, med Pep Guardiola, gjorde i och med segern mot Almeria sin bästa ligastart med sex segrar. Säsongerna 97-98, 90-91 och 29-30 hade man också ett halvt dussin segrar i rad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar